Pages

Followers

Tuesday, 7 June 2011

:: mim alif lam sin ::

assalamulaikum...

entry kali ini berkaitan dengan mim alif lam sin.... hahahaha... apa maksudnya itu??? huhuhu... mim alif lam sin bermaksud MALAS!! ..... huhuhu.. aku tahu penyakit nie ramai melanda blogger2 sekalian alam.... keh3 termasuklah aku.... kadang2 rasa begitu malas sekali untuk mengupdate blog... tapi kenapa hal ini berlaku?? pernah tak korang terfikir?? mungkin disebabkan beberapa faktor yang tak dapat dielakkan... huhuhuhu....

faktor yang pertama
malas nak update sebab line internet selalu buat hal... huhuhuhu... ini antara perkara yang sering aku alami... tengah dok syok2 taip berkaitan dengan artikel tetiba internet terputus... perkara ini sering membuatkan mood untuk menulis hilang... lalu menyebabkan kemalasan untuk menulis blog pada masa akan datang =)... hehehe... cara dia mudah jerk.. buatlah report kat tm abiz cerita.. nanti diorang datang ganti modem yang baru mcm aku nyer modem dah 4 kali tukar =)...

selain itu jugak kemalasan untuk mengupdate blog adalah disebabkan kerana internet terlalu slow... huhuhu.. benda nie aku paling menyampah sekali sebab bile dah slow nak upload gambar pown susah.... so, takkan lah artikel yang nak dikeluarkan takde gambar mestilah jadi tak menarik... perkara  mcm nie sering terjadi dekat kedai2 makan yang mengofferkan internet free mcm contoh mcd, kedai mamak, bistro dan sebagainya... huhuhu... cara dia mudah jerk.. cari kedai makan yang ade online tapi tak ramai orang online.. ini akan menyebabkkan internet anda bertambah laju =)

faktor yang kedua
malas sebab takde idea... hahahaha... kalau dah takda idea macam mana nak update btul tak?? tapi kenapa korang tak banyak idea?? adakah otak korang bengap?? hehehe.. jangan marah... gurau jek... kalau dah takde idea ape yang perlu kiter buat?? hehehee.. ape lagi jalan2 lah tengok blog orang lain... kadang2 bile kiter baca blog orang lain ianya akan merangsang otak kiter untuk dapat idea yang bgus2... biarlah kita update blog kiter dengan tulisan yang bermutu... barulah orang selalu datang baca... hehhehe...

faktor yang ketiga
malaslah nak update blog penat woo....... wow nie ayat btol2 orang pemalas... hahahaha.. maybe asal buat blog sebab terpengaruh dengan blog2 yang dia baca dan akhirnya ketandusan di tengah jalan... ramai2 blogger yang aku tengok kecundang di tengah jalan.. kadang2 ade blogger yang dah tiga tahun beb blogging tapi bile tengok sekarang dah tak berblogging.... sedangkan pengikut dah ramai... aduhai apa dah jadi beb?? mungkin disebabkan terlalu lama dengan dunia blogging atau pown mempunyai tanggungjawab dah.. hahahaha... benda nie senang jerk nak settle.. ape kater buat jadual harian... waktu blogging tetapkan 30 minit sehari untuk menulis... kan senang... hehehe blog 30 minit memberikan senaman kepada otak anda berfungsi dengan lebih baik menurut pendapat aku sendiri hehehe.....

so janganlah berputus asa di tengah jalan atau orang putih cakap hot2 chicken shit = hangat2 tahi ayam.. keh3..

kalau malas gak?? amik bantal busuk tidor lagi baik.. jangan dok kacau orang =P
bye2....

2 comments:

cantekk said...

alamak..... ;-p hihihi

*den la tu,,
mood bw je,,caner Tuan Muda?

Tuan Muda Farhan said...

ntah lah.. cube tanyer dr fadillah kamsah.. hehehe =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...